Всички гранични пунктове са отворени

Всички ГКПП-та на българо-гръцката граница са отворени, съобщи комисар Тодор Георгиев, началник на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Смолян.
Комисар Георгиев допълни, че съгласно предварителните уговорки с местните власти, в районите на всички пунктове по границата с Гърция има създадена организация. „Всички гранични пунктове работят нормално. От 05.30 часа за товарни автомобили са отворени пунктовете Кулата и Илинден, така че всички пропускат нормално всякакъв вид превозни средства, няма натрупвания и преминаването е спокойно“ каза комисар Георгиев.
По думите му има предварителна информация само за пункта Илинден, че в 11.00 часа отново ще бъде затворен по график – вероятно до 17.00 часа, но дали ще се случи и в какъв режим, не е ясно. Няма колони по границата, движението е слабо, навсякъде има сняг, каза още Тодор Георгиев, цитиран от Дарик.
На ГКПП Илинден – Ексохи снощи бе спряно движението на товарни автомобили. Пропускани бяха само автобуси и коли. Очаква се днес движението и през този пункт да се нормализира. Пунктовете Капитан Петко войвода и Златоград работят без ограничения.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *