Втора юридическа победа за Строс-Кан

В изявление на прокуратурата се казва, че Строс-Кан е признал на разпит за сексуална агресия срещу писателката Тристан Банон, но е твърде късно да се започне разследване, тъй като случаят е бил твърде отдавна – през 2003 г.  Срокът на давност за опит за изнасилване е 10 години, а за сексуална агресия – 3 години, предаде БТА.
Банон твърди, че Строс-Кан се опитал да я изнасили по време на интервю. Тя внесе жалбата си във Франция през юли. Строс-Кан заяви, че твърденията на Банон са измислени и клеветнически.

Днешното изявление е втора юридическа победа в бурната година за Строс-Кан. Той се оттегли от поста директор на МВФ, след като камериерка в нюйоркски хотел го обвини в опит за изнасилване по-рано тази година. Прокуратурата впоследствие оттегли обвиненията си.Адвокатът на Банон Давид Куби изрази разочарование от изявлението на прокуратурата, но според него то доказва, че жалбата на неговата клиентка не е плод на въображението й.
Строс-Кан, който бе смятан за фаворит на социалистите за президентските избори догодина, напусна директорския пост на МВФ, след като през май бе арестуван в Ню Йорк заради заведено срещу него наказателно дело за опит за изнасилване на камериерка на хотел „Софител“. През август обвиненията бяха оттеглени заради ненадеждността на твърденията на камериерката Нафисату Диало и Строс-Кан бе освободен.
След завръщането му във Франция 30-годишната писателка Тристан Банон подаде срещу него жалба, обвинявайки го, че се е опитал да я изнасили.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *