Второ дружество за инвестиции във фармацевтичния сектор се листва на БФБ

Комисията за финансов надзор (КФН) е потвърдила проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от ОНИ Холдингс АД-София, съобщи КФН.
Основната дейност на емитента е управление на капитали посредством придобиване на участия в капитала на дружества, осъществяващи дейност на фармацевтичния пазар в Гърция и България.
Това е втората компания, която предстои да се листне на БФБ, която е собственост на гръцки гражданин и има предмет на дейност инвестиции във фармацевтичния сектор. Миналия месец КФН потвърди проспекта на Глоуб фарм АД-София.
Емисията на ОНИ Холдингс АД е в размер на 250хил. лв., разпределени в 250 000 броя обикновени акции, с номинална стойност 1 лев всяка, представляващи съдебно регистрирания капитал на дружеството.
Учредители на ОНИ Холдингс са Димитриос Айвалиотис с 249 999 акции, представляващи 99,9996% от капитала и Йоанис Никитас с 1 акция, представляваща 0,0004% от капитала на дружеството.
Емитентът има едностепенна система на управление, като членове на Съвета на директорите са Димитриос Айвалиотис – изпълнителен директор, Йоанис Никитас – председател на СД, и Анна Карагкиоул – член на СД.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *