ВУЗФ присъди поредното си почетно звание doctor honoris causa

Академичният съвет дава почетната титла на д-р Клаус Юнкер, изпълнителен вицепрезидент на Allianz SE

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) присъди поредното си почетно звание doctor honoris causa. Академичният съвет на учебното заведение дава почетната титла на д-р Клаус Юнкер, изпълнителен вицепрезидент на Allianz SE, за приноса му в развитието на застрахователния пазар в България.
Това е поредната почетна титла, която ВУЗФ дава в своята история. Първите почетни доктори на ВУЗФ станаха д-р Райнхард Бауермайстер и г-н Гюнтер Краузе – сенатори ad honorem във Висшето училище „Лесинг” в Берлин. Доктор хонорис кауза на училището е и доайенът на българското застраховане Лука Доков.
Доктор хонорис кауза (на латински doctor honoris causa, „доктор по заслуги“) или почетен доктор е звание, което се присъжда от висше училище за заслуги към развитието на науката, образованието и изобщо на културата или като жест на добра воля при посещения на високопоставени политици, навършвания на кръгли юбилеи на изтъкнати общественици и под. Почетната докторска степен се дава без за целта да се минава по обичайния академичен път (обучение, преподаване, полагане на „минимуми“ и други изпити, дисертация). Тя има символична стойност.
Под патронажа на д-рЮнкер утре във ВУЗФ започва кръгла маса „Предизвикателствата пред обучението и кариерното развитие на специалистите с висше образование по застраховане и осигуряване“. Форумът се организира по повод стогодишнината от рождението на патрона на фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *