Въздушни атаки са убили над 2000 души в Сирт, твърди говорителят на Кадафи

Твърдението на Ибрахим все още не е потвърдено от друг източник, защото комуникационните връзки със Сирт, който е родният град на Кадафи, са почти напълно прекъснати след превземането на столицата Триполи от бунтовниците. Организацията на Северноатлантическия договор – НАТО, също все още не е коментирала изказването на говорителя.
НАТО нападна град Сирт миналата нощ с над 30 ракети, които бяха насочени срещу основния хотел в града и сградата Тамин, която се състои от 90 жилищни апартамента. Резултатът е над 354 убити и 89 все още изчезнали, както и почти 700 ранени за една нощ, заявил Ибрахим в телефонен разговор за бюрото на Ройтерс в Тунис.
Говорителят казал още, че за последните 17 дни над 2000 жители на Сирт са загинали при военновъздушни атаки на НАТО.
По думите на Ибрахим Кадафи е в Либия, уверен е, че ще победи силите на Преходния национален съвет и лично ръководи бойците, които все още са лоялни на стария режим. Освен това войниците на Кадафи разполагали с достатъчно оръжия, за да продължат съпротивата месеци наред.
Той ръководи всички аспекти на тази борба. Говори с хората, съветва ги, обсъжда с тях, грижи се за всички въпроси на съпротивата, обяснил Муса Ибрахим.

Привърженици на Муамар Кадафи са предприели контраатака срещу либийските бунтовници в Сирт, родния град на полковника.  Верните на диктатора сили продължават да държат града и засега няма признаци, че продължаващата седмици обсада ще приключи, отбелязва „Ал Арабия“. Телевизията цитира бунтовник, който казва, че на бунтовническите сили било наредено да се изтеглят от града заради предстоящ удар на НАТО.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *