Възходът на страните от БРИКС и неговите последствия за криптовалутите и долара

COVID-19 пандемията сериозно засегна американската икономика и мнозина смятат, че тя може да доведе до „падане на Съединените щати“. В отговор на това, инвеститорите се обърнат към децентрализираните финанси (DeFi) за финансово облекчение и оцеляване.

Появата на нова икономическа сила: БРИКС

Възходът на държавите от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) променя посоката на развитието на дигиталните активи. Тези нации изявяват значителен ръст на икономическата и политическата си мощ, като това повдига въпроси за ролята на долара в световната икономика.

Държавите от БРИКС се отказаха да използват щатския долар за търговия в полза на китайския юан или своята собствена валута. Те също така увеличиха търговското и икономическото си сътрудничество, което спомогна за увеличаването на колективната им икономическа мощ.

Оттеглянето на долара от ролята на световна резервна валута е ключов фактор, който движи последните разговори. Усилията на страните от БРИКС да намалят зависимостта си от долара доведоха до спад в търсенето на валутата.

Държавите от БРИКС също са направили значителни стъпки в крипто индустрията. Китай пусна своя дигитален юан, а Индия проучва възможността да пусне своя CBDC.

Въздействието на разгърнатостта на страните от БРИКС върху Съединените щати

Статутът на щатския долар като световна резервна валута позволи на страната да финансира огромните си търговски дефицити и държавния си дълг при ниски лихвени проценти.

Ако търсенето на щатския долар намалее, това може да доведе до повишаване на лихвените проценти и инфлацията, което ще навреди на американската икономика.

По настоящем скорошното развитие и бъдещите тенденции в глобалния пазар са трудни да бъдат предвидени. Едно е сигурно – децентрализираните финанси, които са извън контрола на правителствата, ще бъдат най-желаното облекчение.

Възходът на криптовалутите в новата икономическа реалност

Възходът на държавите от БРИКС и спадът в търсенето на щатския долар оказват значимо влияние върху крипто индустрията. Децентрализираните финанси, които не се контролират от правителствата, ще бъдат необходимото убежище на новия пазар.

Обаче, засилващата се правителствена репресия срещу криптовалутите поражда опасения за бъдещето на американските крипто инвеститори.

Бъдещето на криптовалутите в „новия световен ред“

Текущата търговска ситуация с щатския долар и възходът на страните от БРИКС може да доведе до няколко различни развития. За последните две години светът стана свидетел на значителни спадове, но Биткойн оцелява при всяко препятствие.

Бъдещите тенденции могат да доведат до рязък ръст на BTC и други криптовалути, предоставяйки така ново решение на финансовите проблеми на потребителите от цял свят.

Заключение

Крипто движението не изгубва своята актуалност и има голям потенциал за растеж. В света на новия икономически ред, възходът на страните от БРИКС ще окаже значителен ефект върху крипто сектора. Децентрализираните финанси ще бъдат необходимата спасителна възможност на новия пазар. Обаче, засилващата се правителствена репресия над криптовалутите поражда опасения за бъдещето на американските крипто инвеститори.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *