Възходящата корекция на евро/долар беше стопирана вчера

Технически анализ за 22.06.2010 09.38.AM

EURUSD

Възходящата корекция на евро/долар беше стопирана вчера. На четиричасовата графика може да се види, че цената наруши второстепенния възходящ канал, индикирайки възможни низходящи изгледи в кратки срокове с цел в района на подкрепата 1.2240 и долната граница на основния бичи канал. Мисля, че е най-добре да се остане настрана засега. Имаме противоречиви сигнали в краткосрочна (низходящи) и средносрочна (възходящи) перспектива. Напомням че се нуждаем от движение под основния възходящ канал за завършек на възходящата корекционна фаза. Пробив под 1.2240 може да предизвика бъдещ низходящ моментум за тестване на 1.2150. В посока нагоре, друго последователно движение над 1.2350-1.2400 би трябвало да запази бичия корекционен сценарий силен с тестване на 1.2520 и 1.2645.

GBPUSD

Паунд/долар имаше низходящ моментум вчера. На четиричасовата графика можем да видим, че цената се плъзна под второстепенната трендлиния на подкрепа и сега се бори около нея, показвайки критично техническо положение в близка перспектива. Убедително движение под второстепенната трендлиния и подкрепата 1.4750 може да отслаби възходящия корекционен импулс с тестване на 1.4600 преди тестването на основната трендлиния на подкрепа (в бяло). В посока нагоре, бичия корекционен сценарий би трябвало да остане силен над нивото 1.4750 с 1.5000/50 като потенциална бича корекционна цел.

USDJPY

Долар/йена не успя да остане под триъгълника вчера и сега отново се движи вътре в него, отвеждайки ни обратно в неясна зона за търговия. Този факт е възможно да породи сценарий на фалшив пробив надолу, особено ако цената пробие над триъгълника, потвърждавайки възходящия сценарий. Ако цената направи друг фалшив пробив над триъгълника, тогава техническите ми прогнози ще се объркат и трябва да променим техническите очаквания за тази двойка. Мисля да остана настрани засега. Очакваният рейндж е между 92.10-90.70/50.

USDCHF

Долар/франк направи корекция нагоре вчера. На четиричасовата графика може да видите, че второстепенната трандлиния на съпротива свърши добра работа, предотвратявайки по-нататъшния възходящ натиск засега. Сигналите са неутрални в кратки срокове. Движение над второстепенната трендлиния на съпротива може да ни даде известно пространство за бъдеща корекция нагоре с тестване на 1.1170 и 1.1245, но колкото по-дълго цената се движи в низходящия канал, основните изгледи остават мечешки. В посока надолу, равнището 1.0920 остава краткосрочна техническа цел.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *