Вял и червен ден на борсата

Световните фондови борси днес реагираха негативно на лошите прогнози на Международния валутен фонд за икономическия растеж, при което азиатските и европейските борси се понижават до 8-седмично дъно. Щатските пазари стартираха сесията с колебливи резултати в очакване на стенограмата от последното заседание на Федералния резерв на САЩ.

Негативните настроения бяха завладели и Българска фондова борса, като всички измерители на родния пазар застават изцяло на отрицателна територия с понижения до 0.7%. Индексът на сините чипове SOFIX завърши деня на ниво от 529.83 пункта. Активността на инвеститорите остава слаба на фона на политическата ситуация у нас и оборотът днес достигна 453 хил. лева. На челно място в търговията застава инвеститора в земеделска земя Адванс Терафонд АДСИЦ, чиято пазарна оценка леко спада с 1.13% до цена от 2.44 лева за една акция. Също оцветени в червено с понижения между 2% и 3% сесията приключват емисиите на Агрия Груп Холдинг АД, Химимпорт, Централна кооперативна банка, Билборд, Проучване и добив на нефт и газ и Свилоза.

На пазара на компенсаторни инструменти интересът на инвеститорите бе фокусиран върху боновете за земеделска земя, които леко поевтиняха до ниво от 59.5 стотинки за лев номинал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *