В близките месец-два млечните продукти ще запазят цените си

В близките един-два месеца потребителите няма да усетят поскъпване на млечните продукти. Това каза в предаването “Кой говори” по Дарик председателят на Асоциацията на млекопроизводителите в България Димитър Зоров.

Но производителите на сурово мялко ще усетят промени, защото на фона на повишаващите се горива и други разходи като електроенергията и заплащането на труда млякото задържа цената си или спада, защото продуктите трябва да останат на същите цени, обясни Зоров.

При тази ситуация държавата трябва да се намеси. Очаквамеда го направи така, както е в други страни, да продължи националното доплащане за качествено мляко. Такова доплащане имаше през първите два месеца и очакваме решението за доплащането за март, тъй като хората все още не са си получили парите, а вече подават документи за април, каза още Зоров.

Доплащането трябва да е целогодишно. Ние вече сме постигнали това с подписването на споразумение с бившия министър и се надявам, че държавата ще устои своите ангажименти, въпреки кадровите промени.
Източник: lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *