В бюджета не са предвидени средства, с които да се удовлетворят исканията на кремиковските металурзи за обезщетения от 30 заплати в случай на съкращения

В бюджета не са предвидени средства, с които да се удовлетворят исканията на кремиковските металурзи за обезщетения от 30 заплати в случай на съкращения. Това каза преди заседанието на Министерски съвет министърът на финансите Пламен Орешарски.
Ако имаше такива средства, щях да ги раздам по други направления, каза министърът.
В отговор на въпрос дали в бюджета са планирани допълнителни средства за майките на близнаци, министърът каза, че след второто четене на закона не е било възможно те да бъдат предвидени и сумите ще се отделят от резерви на социалното министерство.
Заместник-министърът на вътрешните работи Соня Янкулова каза в отговор на въпрос, че чрез резерви на министерството има възможност от средата на годината да се увеличат заплатите на служителите на ведомството с между пет и десет на сто.
Министърът на правосъдието Миглена Тачева съобщи, че ведомството готви концепция за Наказателен кодекс и предложението за налагане на глоба за пиян шофьор от 5000 лева е авторско предложение, което предстои да се обсъди.

investor.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *