В знак на възмущение свещеник дава детските надбавки на децата си на министър Калфин

България е засегната от сериозна демографска криза, а по въпроса не се прави нищо. Това коментира пред “Хоризонт“ в предаването “12+3“ отец Евгени Янакиев от Сливен, който иска да даде детските на децата си министъра на социалната политика Ивайло Калфин.

Отец Янакиев има 9 деца и за 5 от тях получава детски надбавки: Спрях дневните на децата за две седмици. Те ще се хранят вкъщи. С този демонстративен жест искам да покажа на министър Калфин, че не могат да се правят реформи, които са антисоциални. Ако досега беше по 35 лева на дете, сега излиза по около 28,5 лева. Ако това е социална реформа и по този начин ще се поощрява раждаемостта, аз мисля, че ще се постигне тъкмо обратното.

Министър Калфин иска да каже със своята реформа – не раждайте деца. България я пазим за някой друг, но не и за българите. По думите на отец Янакиев, трябва да се поиска оставката на министъра заради антиреформата, коятопровежда. Свещеникът смята, че трябва да бъдат намалени данъците на многодетните семейства в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *