В каква посока ще поеме Фед?

Каква ще бъде политиката на централната банка на САЩ занапред? Отговорът на този ключов за бъдещето на пазарите въпрос може да бъде даден през новата седмица, когато инвеститорите ще бъдат фокусирани върху протокола от октомврийското заседание на Федералния резерв.Освен документа пазарът ще очаква и данните за инфлацията в най-голямата икономика в света.

На Стария континент пък предстои публикуването на индекса на потребителските цени в еврозоната и статистиката за активността на частния сектор в Обединеното кралство.

Впонеделник(17 ноември) Япония ще публикува предварителните тримесечни данни за брутния вътрешен продукт – най-широкият индикатор на икономическата активност и водеща мярка за състоянието на икономиката.

В еврозоната германската Бундесбанк ще публикува традиционния си месечен доклад. Междувременно президентът на ЕЦБ Марио Драги ще направи изявление във връзка с паричната политика в Европейския парламент в Брюксел.

Канада ще оповести данните за чуждестранните покупки на ценни книжа.

В САЩ пък се очаква доклада за производствената активност в региона на Ню Йорк, както и данните за промишленото производство.

Въввторник(18 ноември) Австралийската централна банка ще публикува протокола от последната си среща, който се очаква да съдържа ценни прозрения за икономическите условия от гледна точка на банката.

Отделно от това гуверньорът на институцията Глен Стивънс ще говори по време на събитие в Мелбърн, като коментарите му ще бъдат следени отблизо.

Великобритания ще представи данните за инфлацията на потребителските цени, която съставлява по-голямата част от общата инфлация.

Институтът ZEW ще публикува своя доклад за германските икономически нагласи, водещ индикатор за икономическото здраве.

В САЩ пък се очакват данните за инфлацията на цените на производител.

Всряда(19 ноември) Японската централна банка ще оповести решението си за основния лихвен процент и ще публикува своя отчет, който ще очертае икономическите условия и фактори, влияещи върху решението за паричната политика. Банката ще даде и официална пресконференция за медиите.

Английската централна банка ще публикува протокола от последната си среща.

В САЩ се очакват данните за разрешителните за строителство.

По-късно в сряда Фед ще публикува протокола от заседанието си през октомври.

Вчетвъртък(20 ноември) Япония ще публикува данните за търговския баланс – разликата между стойността на вноса и износа.

Китай ще публикува предварителните данни на HSBC за производството.

В Швейцария се очакват данните за търговското салдо.

В еврозоната се очаква статистиката за дейността на частния сектор. Германия и Франция ще публикуват отделни доклади по темата.

Във Великобритания се очакват данните за продажбите на дребно – правителствената мярка на потребителските разходи, която съставлява по-голямата част от общата икономическа активност.

Канадските власти ще представят данните за продажби на едро.

В САЩ се очакват данните за първоначалните молби за помощи при безработица, потребителските цени, продажбите на съществуващи жилища и производствената дейност в региона на Филаделфия.

Впетък(21 ноември) президентът на ЕЦБ Марио Драги ще говори по време на събитие във Франкфурт, като неговите коментари ще бъдат следени отблизо.

Във Великобритания се очакват данните за кредитирането в публичния сектор.

Канада ще сложи край на седмицата, публикувайки данните за инфлацията на потребителските цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *