В кои индустрии да започнем бизнес през 2013?

Избирането на подходящ момент е важно за стартирането на бизнес. Затова и желаещите да се превърнат в успешни бизнесмени трябва да проучат какво е модерно и съответно печелившо в настоящото време. Въпреки все още недобрата икономика, редица индустрии бележат ръст през тази година и предлагат интересни възможности за млади предприемачи. В своята класация сайтът Under30CEO подрежда именно тези сфери.

1. Здравословни ‘fast foods’.Ресторантите за бързо хранене определено усетиха влиянието на кризата. Въпреки това заетите родители продължават да нямат време за готвене, но и да са загрижени за качеството на семейната храна. Затова здравословните „бързи” менюта стават все по-предпочитани и се очаква индустрията да продължи да бележи растеж в бъдеще.

2. Агенция за Интернет маркетинг.С увеличаващото се значение на Интернет за бизнеса, компаниите трябва непрекъснато да се борят за популярността си в мрежата. Маркетинг агенция онлайн може да се грижи за поддържането на имиджа, докато фирмата се фокусира върху нуждите на клиентите. Експертите очакват този тип агенции да продължат да се развиват и разширяват и до края на 2013 г.

3. Грижи за възрастни хора.В много страни населението е застаряващо. Анализаторите предвиждат, че нуждата от старчески домове ще се увеличава. Там служителите помагат на възрастните хора с ежедневни задачи, с които би им било трудно да се справят сами. Броят на тези институции ще се увеличава не само през тази година, но и в бъдеще, смятат експерти.

4. Домашни фитнес инструктори.Все повече расте тяхната популярност. На доста хора не им допада атмосферата във фитнеса и се чувстват по-мотивирани, когато някой следи отблизо резултатите им. Персоналните треньори са предпочитани, заради отделеното внимание и удобните визити по домовете.

5. Грижи за домашните любимци.Хората, особено тези, които прекарват много време на работа, често търсят услуги, които да гарантират, че домашните им любимци са щастливи. Това предизвика ръст на индустрията за грижи за кучета, в които се включва и поддържането на външния им вид. На Запад специалните салони за домашни любимци се увеличиха с хиляди в последните години.

6. Създаване на мобилни приложения.Притежателите на смартустройства ползват какви ли не приложения за улесняване на живота. Приложенията определено са сред най-развиващите се отрасли на технологичната индустрия. Хората с афинитет към IT сектора няма да сгрешат, ако се захванат с тях.

7. Услуги за дома.Почистване, борба с паразити, пране на килими – всякакви дейности от подобен тип са на печалба през 2013 г. Хората просто нямат достатъчно време и енергия за тях. Особено популярни са в квартали с повече възрастни жители, на които им е по-трудно с тези задачи.

8. Услуги за малкия бизнес.Става въпрос за дейности, които се аутсорсват. Могат да варират от информационни технологии до HR. Очаква се възможностите в тези сектори да се увеличат, тъй като те са изгодни за компаниите във времена на криза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *