В Пловдив идват 50 от най-големите китайски компании

Общо 50 от най-големите китайски компании идват в Пловдив следващата седмица. На 24 март в града под тепетата ще се проведе българо-китайски бизнес форум „Пловдив-Шънджън: Сътрудничество и инвестиции 2014“.

В него ще вземат участие повече от 50 китайски фирми. Голяма част от тях са водещи в своите отрасли не само в Китай, но и в света.

Българските компании ще имат възможност да проведат бизнес срещи с конкретни партньори от китайска страна. Паралелно с форума ще бъдат представени високотехнологични продукти, произведени в многомилионния китайски мегаполис Шънджън. Ще бъдат представени таблети, смарт телефони, смарт плейъри, фотоапарати, камери.

Организатори на събитието са Община Пловдив, Община Шънджън, Българо-Китайската Асоциация за бизнес развитие /БКАБР/ и Китайския Съвет за насърчаване на международната търговия при Съвета на Шънджън /CCPIT Шънджън/ съвместно с посолството на Китайската народна република в България.

Един от най-успешните кметове Цин Ксу на един от най-успешните градове в Китай – 16-милионият по последни данни Шънджън, класиран от The Economist на второ място за най-конкурентоспособен град в света, пристига в България, за да подпише с кмета на Пловдив инж. Иван Тотев споразумение за побратимяване между двата града.

Нивото на участниците от китайска страна е изключително високо – собственици и генерални директори на компании, с годишен оборот от няколкостотин милиарда долара.

Според организаторите шестте промишлени зони, обединени в „Тракия икономическа зона”, Пловдив и съседните общини имат готовност да предложат индустриални зони и свободни терени за привличане на инвестиции, свързани с високите технологии от Китай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *