В Пловдив се проведе среща за водния сектор

В Заседателна зала на Община Пловдив се проведе среща , водена от зам. кмета по „ Европейски политики и проекти” Ганчо Колаксъзов.
Присъстваха представители на общинската администрация, районните кметства, областната администрация, МОСВ и Министерство на финансите , консултантската фирма „KOCKS” , JASPERS. / JASPERS е инициатива за съвместна помощ на Европейската инвестиционна банка, Европейската комисия и Европейската банка за възстановяване и развитие / .
Като резултат от срещата, продължава работата по реализацията на техническата помощ по проекта ИСПА , включваща модернизация на В и К системите, пречиствателната станция и депото за утайки.
На 25.09.2009 г. предстои работна среща, относно окончателното приоритизиране на обектите и създаване на инвестиционна програма. На нея ще присъстват представителите на консорциум „КОКС”, представители на Общината и В и К .
На 29.09.2009 г. в МОСВ ще се проведе разширена среща, на която ще се обсъди цялостната стратегия на Община Пловдив по подготовката, внасянето и защитата на проектите, касаещи водния сектор. Тази среща цели да се хармонизират новите тенденции в ОП „Околна среда”, изискванията на консултантите от JASPERS и предлаганата от Община Пловдив инвестиционна програма. Също така, ще бъде начертан Времеви график, който да очертае изпълнението на ангажиментите на всяка от страните.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *