В Пловдив си дават среща наши и чужди туроператори

В Пловдив от днес до 30 ноември ще се проведе Петата международна среща на туроператорите. Организатор на събитието е Община Пловдив, чрез Общинско предприятие „Туризъм“, съвместно с Министерството на туризма.

Събитието е насочено към популяризиране на България и в частност Пловдив и региона като конкурентноспособна туристическа дестинация, подходяща за туризъм през цялата година. На предстоящата среща ще бъдат представени новите туристически обекти и атракции в града, част от културно-историческото наследство. Форумът набира все повече популярност сред туристическия бранш в страната и чужбина и печели международен авторитет.

Потвърдилите участие са над 90 организации. Журналисти и туроператори от България, Великобритания, Китай, Русия, Турция, Грузия, Италия, Унгария, Македония, Черна гора, Гърция, Мароко, Индия, Сърбия, Румъния, Франция и други държави ще се включат в престижния форум. В срещата на туроператорите акцент е събитийният туризъм. Специално за форума е режисиран музикален спектакъл „На сватба в стария Пловдив“ на Държавна опера – Пловдив, с участието на ансамбъл Тракия, чието действие се развива в къщите в Стария град. Във фокуса на есенното издание ще бъде и фестивалът „Дефиле на младото вино”.

В последните години Пловдив успешно се развива като водеща дестинация за културен, исторически и събитиен туризъм. По последни данни градът бележи най-добри резултати в развитието на туризма спрямо останалите градове в България със среден показател от 18,64%, който включва – реализирани нощувки, посетили туристи и приходи от нощувки. Официалното откриване на Петата международна среща на туроператорите ще се състои на 27 ноември 2014 год. от 09.00 ч..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *