В Сърбия най-добре платени са банковите служители

Работещите в банките и застрахователните компании от дълго време са най-добре платените служители в Сърбия, отбелязва белградският вестник “Вечерне новости“.
Тяхната средна заплата през юни е била 808 евро, което, в сравнение със средната заплата за страната от 341 евро, е двойно повече.
Управителите и членовете на изпълнителните съвети получават по 10 000 евро и повече, а директорите на по-ниско ниво – от 2000 до 4000 евро.
Банковият сектор в Сърбия през миналата година е завършил годината с 44,5 процента по-голяма печалба от 2007 г. за разлика от световните банки, които отбелязаха големи загуби.
Вестник “Блиц“ прави преглед на доходите по общини. Според това проучване, жителите на столичния квартал Нови Београд през последните няколко години имат най-високи заплати в цяла Сърбия. Средната заплата тук е 521 евро, а в Бела паланка, която има най-ниски заплати, средното възнаграждение не надхвърля 137 евро.
“Блиц“ помества и единодушна оценка на водещите икономисти в Сърбия, че краят на кризата не се вижда и най-тежките моменти тепърва предстоят. Властта, по тяхно мнение, не е направила нищо по-значимо, за да подобри положението, а единственото добро нещо, което правителството е решило, са кредитите със субсидирани лихви.
Представителите на властта, обаче,са на друго мнение.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *