В тези 9 града по света се работи най-много

Преди седмица ви представихме девет града, в които хората работят не повече от 35-40 часа на седмица и се ползват с доста дълги годишни отпуски.

Днес публикуваме изготвен от CNN списък на градовете, в които живеят хората с най-дълга работна седмица.

От него се стига до извода, че жителите на държави от Азия прекарват най-много време в офиса. Голяма част от „трудолюбивите“ градове са и столици на тези страни. Вижте ги:

9. Джакарта, Индонезия

Жителите на индонезийската столица работят средно по 2102 часа в годината. Не стига това, ами гражданите на Джакарта имат и едни от най-лошите ваканционни права в света. Те могат да ползват едва 12 дни платен годишен отпуск. Само в Шанхай, Пекин и Бангкок почивките са по-кратки.

8. Тайпей, Тайван

Жителите на тайванската столица работят здравата – по 2141 часа годишно.

7. Найроби, Кения

Служителите в кенийската столица прекарват 2184 часа в работа всяка година. Поне получават 22 дни платен отпуск.

6. Дубай, Обединени арабски емирства

Средно човек в Дубай работи 2186 часа на година, но за сметка на това има право на 30 дни платен отпуск и почива на официални празници.

5. Банкок, Тайланд

Всяка година средният жител на тайландската столица работи 2191 часа и може да ползва само 9 дни платен отпуск. Въпреки това, служителите почиват на 16 официални празника, което прави общо 5 седмици платена почивка.

4. Ню Делхи, Индия

Жителите на индийската столица посвещават на работата си по 2214 часа годишно.

3. Мексико, Мексико

Мексико има репутацията на държава с дълго работно време, според данни на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Затова не е изненада, че служителите в столицата работят по 2261 часа в годината.

Това е значително повече от Чикаго, който е най-трудещият се град в САЩ. Там служителите работят по 2030 часа годишно.

2.Мумбай, Индия

Градът с най-много население в Индия и един от най-населените в света като цяло е и вторият по трудолюбивост в света, според изследване на UBS. Средният служител отделя на работата 2277 часа на година.

1. Хонконг, Китай

Китайският мегаполис Хонконг е дом на най-дълго трудещите се хора в света. Те работят по 2606 часа на година.

„Всички работохолици трябва да се преместят в Хонконг, където средното работно време е над 50 часа на седмица, а платеният отпуск – едва 17 дни“, посочват от UBS в доклад, който е анализирал моделите на работата и печалбите в 71 градове по света.

За сравнение – парижани работят само 1604 часа годишно. Това е с около 1000 часа по-малко от жителите на Хонконг. Работната седмица във френската столица е около 35 часа.

Въпреки че не влизат в първите места на класацията, американците също работят много и дори се страхуват да ползват полагащия им се платен отпуск. Вижте защо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *