В Япония ще тестват флот от безпилотни ванове

Две японски компании разкриха плановете си да тестват флот от безпилотни ванове за доставка на пратки. Yamato Transport и DeNA ще пуснат автомобилите, в които няма шофьори, от март 2017. Експериментите ще продължат в рамките на една година, а ако системата се справи успешно с доставките, двете компании ще разширят приложението ѝ.

 

Автоматичните ванове ще намалят както разходите по доставки, така и времето за извършване на услугата. От двете компании разкриват още, че ще запазят персонала си, който ще изпълнява курсове рано сутрин или късно вечер.

Първите опити ще се извършат само в определени зони, в които е позволено движението на безпилотни превозни средства. За пробите ще се използват реални доставки, а специално приложение ще позволи на потребителите да упътят вановете до точното място, от което искат да получат доставката си информира cars.bg.

Получаването на пакета ще изисква от клиентите да отидат до вана. Зареждането на поръчките ще става от персонал в депото, а получаването им ще е през автоматизиран отвор в профила на превозното средство.

 

Огнян Дечев

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *