„Галъп“: За българите личен доход от 1351 лева на месец е достатъчен да живееш добре

Личният месечен доход, койтоспоред българите е достатъчен, за дакажат, че живеят добре, е 1351 лева. Колкото по-голям е реалниятдоход, толкова повече расте и желаният.Така например тези, които поучават над1000 лева сега, в най-голяма степен бихаискали над 1500 лева, а онези, които иматпо-малко от 250 лева на месец, почти неназовават числа над 1500. Мъжете явно си представят и малкопо-висок желан доход.

Това са част от изводите на социологическо проучване на „Галъп“ по поръчка на „Жената днес“ по повод 70-годишнината на списанието сред1002 души (лице в лице) навъзраст над 18 години, представително за
пълнолетното население на страната. То е проведено от 11 до 17 септември.

Сред другите изводи са, че според българите за една женаможе да се каже, че е млада до 39-годишнавъзраст, а за един мъж – до 42. Колкотопо-възрастни са запитаните, толковапо-висока става и горната граница намладостта, посочват от „Галъп“ и добавят, че ако онези между 18 и 25 симислят, че на 33 – 36 вече не си млад, тоонези над 66 смятат, че и на 42 – 45 още симлад.

В масовите представи старостта прижените започва на 64, а при мъжете – на 66.И тук колкото по-възрастен ставаш,толкова повече началото на старосттасе отлага в представите ти, показва още проучването.

Преглед на оригинала

Официално сключеният брак явно еподложен на съмнение като ценност.Твърдението „Семейство без брак с едноили повече деца е нещо нормално вднешно време“ получава съгласието на 80%от запитаните, а 15% са на обратнотомнение. Зад определението „нормално“би могла да стои и констатацията“разпространено“, и оценката“приемливо“. Както може да се очаква, впо-високите възрастови групи дяловетена положителните отговори спадат, нодори и там те са по-чувствителни всравнение с дяловете на отрицателните.

В същото време, за да имаш деца, имастатута на почти безусловна ценност. Ствърдението „Животът е безсмислен, аконямаш деца“ се съгласяват 86%, а само 7%са на обратното мнение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *