„Гардиън“: Българската „брегова охрана“

Българското Черноморие е опустошено от строителство, но идеалистите и хората на изкуството се борят да спасят останалите непокътнати плажове по него, пише вестник „Гардиън“.

В обширен коментар в рубриката, посветена на пътуването и туризма, британският всекидневник описва положението по българското Черноморие, което „се разпродава парче по парче на банки, богати българи и чужденци, без оглед на запазване на даденостите му и на красотата му“.

Репортерът на „Гардиън“ описва Иракли, резерватът Ропотамо, село Бяла и хората, които посещават тези последни „перли на Черноморието“ – „млади хора, предимно нудисти, които правят всичко по силите си за запазването им“, описва ги той.

„Попитах хората колко време мислят, че ще се запази плажът (Иракли) и те казаха, че ще бъде докато тях ги има. Говори се за постоянен лагер на плажа. Успокояващо е да знаеш, че ако строителите настъпят, ще има малка армия хора, готови да противостоят. Да се надяваме, че слуховете за смъртта на българските диви плажове е до голяма степен преувеличена,“ пише в заключение автора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *