Гейминг индустрията ще продължи да расте

Гейминг индустрията ще продължи да расте с бързи темпове. Това каза предприемачът Доброслав Димитров, един от основателите на Imperia Online, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria.

„Класическият геймър днес е на 30 години. Това е първото поколение, израсло с игрите, и когато порастваш, ти не спираш да бъдеш геймър, а просто имаш една огромна добавена стойност – ти си станал платежоспособен„, коментира той.

„В България пазарът е много развит. Хората, които използваме интернет, сме доста напред в сравнение със страните, с които обикновено се сравняваме“, каза още той.

Димитров обаче подчерта, че 40% от хората у нас никога не са използвали интернет.

„Няма рецепта за успех. Доказано е, че не можеш да повториш дори собствения си успех, какво остава да копираш чуждия. Има няколко неща, които са изключително важни – трябва да си оригинален със сигурност, но трябва и да си достъпен, информира investor.bg. Защото не трябва да си толкова оригинален, че никой да не може да те разбере, ако искаш да достигнеш до милиони хора, а не до хиляда“, посочи той.

Според него играта трябва да бъде балансирана. Трябва да има платени опции, както и безплатна част. „Ако са твърде дебалансиран, 90% от хората, които няма да ти платят така или иначе, няма да започнат да играят играта, а без тях онези 10%, които плащат, няма да дойдат, защото няма с кой да играят“, посочи той.

Игрите са жив продукт, който се развива постоянно с надграждане и осъвременяване, обясни Димитров.

Съветът на предприемача към стартиращите компании е да излизат на пазара веднага, а не когато са готови с перфектен продукт. „С най-малкия възможен продукт излезте на пазара, за да верифицирате. Когато си пионер, дори да не си с най-качествен продукт, ти си пръв и пазарът ще го оцени“, коментира той.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *