Гергана Паси: Кой за какво взима бонуси?!

Министърът по европейските въпроси Гергана Паси не изрази категорично мнение за или против това администрацията, работеща с еврофондовете, да получава премии, но заяви, че е добре да се знае кой и за какво взима бонуси.
Преди дни се разбра, че по предложение на вицепремиера Меглена Плугчиева правителството е одобрило бонусите за поощряване на администрацията, работеща в сферата на еврофондовете. До 3 заплати максимум ще получат служителите по оперативните програми, показали най-добри резултати.
„Ако някой наистина е инвестирал в това България, българският бизнес, българските бенефициенти, да получат наистина добър проект, добро финансиране, нека да бъде поощрен. Но ако това не става при пълна прозрачност и при съзнаване, че всъщност бонусът отива там, където конкретният принос, персоналният принос е в пъти по-голям, тогава всички ние ще живеем с усещането, че едно или друго решение не е достатъчно справедливо. Аз на мои колеги, които работят за това България да не плати един евроцент глоба, не си спомням да съм искала изрично финансово поощряване. Въпреки това към момента не сме платили наистина и един евроцент глоба за неизпълнено задължение”, заяви Гергана Паси, цитирана от БНР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *