Германия е по-евтина от България!

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: В България човек явно има нужда от доста големи суми

Къде в ЕС е най-изгодно да си купиш разработен бизнес? Отговорът на този въпрос изненадва: според проучване на агенцията за недвижимости Gordon Rock, германските оферти за готов бизнес са доста по-евтини от българските.

Германия е Елдорадо за желаещите да поемат вече разработен бизнес – така можем да обобщим резултатите от анализа на международната агенция за недвижими имоти Gordon Rock. Ето и няколко конкретни цифри: заведениеза бързо хранене струва в Германияоколо 8.000 евро. За същата „стока“ в България се плащат над 24.000 евро.

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Българското кафене е четири пъти по-скъпо от германското!
Скъпо, по-скъпо, най-скъпо
Германия е по-евтина от България и по отношение на магазините, баровете и кафенетата: цените на този вид разработен бизнес са между 12.000 и 14.000 евро. В България разработените магазини се продават срещу 19.000 евро, а баровете и кафенетата – срещу „скромната“ сума от 53.000 евро. Тоест, разработените кафенета и барове в България са почти четири пъти по-скъпи от германските!
Италия също е по-евтина от България. Офертите, предлагани там,съответстват в повечето случаи на германските – и там разработен магазин струваоколо 14.000 евро. Ав Испания за кафе-бар се искат не повече от16.000 евро.
Само хотелите са по-евтини
Германия „бие“ България единствено по отношение на цените за вече разработени хотелиот малък калибър – те струват от 75.000 евро нагоре, докато в България за готов малък хотел се плащат около 55.000 евро. А тези, които искат да си имат собствена ферма, е добре да знаят, че и този вид обекти са по-изгодни в Германия, отколкото в България. Германските ферми струват16.000 евро, а българските – от20.000 нагоре.
Най-скъпи са фермите в Испания – там те вървят за не по-малко от 82.000 евро. Испания е най-скъпа и по отношение на малките хотели – те струват от 283.000 евро нагоре. В Италия мини-хотелите се продават срещу сумата от220.000 евро.

Дойче веле

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *