Германия намалява данъците от 1 януари следващата година

Новото германско правителство ще намали от 1 януари данъците, плащани от предприятията и от домакинствата. Това заяви днес канцлерката Ангела Меркел, която представи новоото коалиционно споразумение между нейния Християндемократически съюз (ХДС) и по-малкия коалиционен партньор, Свободната демократическа партия – либерали, предаде Франс прес. Коалиционното споразумение предвижда съкращаване на данъците с 24 милиарда евро за четирите години на парламентарния мандат, реформа във финансирането на здравеопазването, намаляване на задължителната военна служба от девет на шест месеца.

„Ще намалим данъците за домакинствата, ще реформираме данъка върху предприятията и данъка върху наследствата“, заяви Меркел на обща пресконференция с лидера на либералите Гидо Вестервеле, бъдещ вицеканцлер и министър на външните работи.

След това, през 2011 г., ще започне реформа в данъчното облагане с цел да бъде опростено и да стане по-справедливо, добави канцлерката. Това бе едно от нейните предизборни обещания, припомня АФП, предаде БТА.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *