Германия предупреди, че времевата рамка за стартиране на Европейския банков съюз е „нереалистична

Европа не трябва да прибързва с предложенията за Единния банков съюз, заяви официален германски представител преди започващата тази седмица среща на лидерите на страните от Г-20 в Русия, на която една от основните теми ще бъде въпроса за банковите реформи.

Не желаем да дестабилизираме финансовите пазари с нереалистични предложения за графика по стартирането на банковия съюз, каза немският представител и добави, че лидерите на ЕС са се съгласили, че 2014-а година е по-реалистична целева дата.

Официалният германски представител, пожелал анонимност, също така каза, че руските домакини на срещата на върха на Г-20 в края на настоящата седмица (на 5-и и 6-и септември) са посочили, че сирийската криза няма да бъде част от официалния дневен ред.Но Сирия ще бъде в центъра на редица двустранни срещи, включително и при двустранните срещи на канцлера на Германия Меркел, подчерта той.

Според него Г-20 ще обсъждат и политиките за излизане от настоящите прекалено стимулиращи парични политики от страна на редица водещи централни банки и свързаната с това голяма волатилност на развиващите се пазари.

Позицията на Германия е добре позната – развиващите се икономики могат да облекчат част от техните проблеми чрез структурни реформи и те трябва да вземат предвид влиянието от настоящата експанзивна парична политика, особен с оглед „изходната“ стратегия от паричните стимули на Федералния резерв на САЩ, заяви немският представител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *