Германската икономика спешно се нуждае от работна ръка

Германската икономика, която бързо излиза от кризата, спешно се нуждае от работна ръка. В Бундестага се обсъжда привличането на хиляди квалифицирани работници, специално от Югоизточна Европа и от страни като Испания и Португалия. Канцлерът Ангела Меркел приветства привличането на специалисти в Германия от страни-членки на Европейския съюз.

Михаел Фух, заместник-председател на парламентарната група на Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз заяви: „Има много безработни младежи в Южна и Югоизточна Европа, които отчаяно търсят работа“.
Макс Щраубингер от Християнсоциалния съюз, смята, че е „по-добре да се привлече работна сила от държави в рамките на Европа, отколкото да се променят имиграционните закони на Германия и Германия да се опитва да привлича работници от други части на света“.

Канцлерът Ангела Меркел приветства тази идея и още тези дни ще разговаря по този въпрос с министър-председателя на Испания Хосе Луис Родригес Сапатеро. Германската федерална агенция по заетостта е изработила план от 10 точки, предвиждащ до 2025 година работната сила в Германия да нарасне с 3 милиона души и това ще стане именно благодарение на привличането на работници от страни от Европейския съюз, от Южна и Югоизточна Европа и включването на повече жени в пазара на труда.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *