Германци рекламират ски курортите ни

Пистите ни евтини, но улиците били разбити

Българските ски курорти все още не са догонили по удобства Швейцарските Алпи, но са сред най-добрите в Източна Европа. Това твърдят експерти от германското списание „Геосезон“. Те са сравнявали качествата на пистите, хотелите, лифтовете и заведенията в планинските курорти от Чехия до Румъния.

„Повечето туристи в Боровец са начинаещи скиори. Те са привлечени от 40-те километра почистени писти, от спокойния, тих и величествен планински пейзаж и евтините дневни карти по 28 евро, пише „Геосезон“. Голяма част от статията е посветена на Банско. Ски гардеробите там предлагат под наем последни модели на „Атомик“. Има големи информационни табла с разположението на пистите, а до училището по ски има работещ банкомат, учудват се германците. Там скиорите могат да се спускат по 65 км писти. В курорта има 55 машини за изкуствен сняг и модерни лифтове „Допел Майер“. Общо 40 млн. евро са инвестирани в ски съоръженията, съобщава „Геосезон“. Все още улиците на Банско са с разбит асфалт, а местните жени ходят забрадени и с галоши, отчита изданието. Кметът Александър Краваров обаче се надява да преасфалтира улиците с пари от Брюксел.

Банско и Боровец ще задоволят претенциите ви, независимо дали искате да отседнете в частна квартира, елегантен хотел, или търсите добри заведения. Цените са подходящи за всеки джоб, завършва статията в „Геосезон“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *