Гилермо Толоса е новият представител на МВФ у нас

Новият постоянен представител на Международния валутен фонд в Румъния и България – Гилерно Толоса, ще встъпи в длъжност на 1 юли. Това съобщи настоящият постоянен представител на фонда Тони Любек.
„След четири години моята служба на постоянен представител в Румъния и България дойде към своя край. Радвам се да обявя, че моят приемник ще бъде Гилермо Толоса, който ще встъпи в длъжност на 1 юли“, каза Любек пред румънското издание „Акт медия“.
Мисия на Международния валутен фонд ще бъде на посещение в България за периода 27 юни – 3 юли 2013 г. Членовете на мисията ще обсъдят икономическото развитие и перспективи с представителите на държавните институции и частния сектор. В края на посещението ще бъдат представени заключенията на мисията на МВФ за растежа на икономиката и заетостта.Ограничаването на възможностите за ранно пенсиониране биха насърчили по-активното участие на работната сила, което заедно със здравната реформа би допринесло за справяне с увеличаващите се разходи заради застаряването на населението.
 Това беше препоръка на приключилата през есента мисия на фонда. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *