Главата на Coinbase отхвърли слуховете за преместване в чужбина

Главният изпълнителен директор на Coinbase, Брайън Армстронг, изрази недоволството си от бавния напредък на Съединените щати в прилагането на регулациите за криптовалутите. Въпреки това, той потвърди, че борсата ще запази присъствието си в страната и не планира да премества седалището си в чужбина, за да избегне намесата на SEC. Временно извън САЩ могат да бъдат деветтетивете на Coinbase в Сингапур.

Предишният ръководител на Coinbase, Нана Муругесан, беше положително настроена към Обединените арабски емирства, но компанията не е заявила ясно, че има намерение да пренасочи централата си там. Спекулациите за преместването на борсата в чужбина възникнаха след продължаващите регулаторни проблеми с SEC.

На 22 март SEC изпрати „Wells notice“ до Coinbase, а на 24 април борсата заведе дело срещу регулаторната агенция. Армстронг разкритикува SEC за негативната ѝ позиция към криптовалутите и отбеляза, че ЕС и Обединеното кралство имат по-обмислени подходи към регулирането на тази индустрия. Ръководителят на Coinbase разглежда съдебните дела, заведени от SEC, като възможност да получи регулаторна яснота чрез съдебни решения, но твърди, че те са били контрапродуктивни за крипто индустрията в САЩ.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *