Главболгарстрой: Документите са изрядни, сините депутати отново не са в час

Многофункционална спортна зала гр. София има разрешително за строеж, влязло в сила, както и необходимата техническа документация.
Това се посочва в официално изявление на „Главболгарстрой” във връзка с изявление на народните представители Иван Иванов и Михаил Михайлов от Синята коалиция, в което се казва, че ДНСК е спряла строежа на Многофункционална спортна зала – гр. София заради редица нарушения, предаде агенция „Фокус“.
Осъществява се технически надзор на конструкцията и строителният процес се контролира от проектанти, които следят за правилното изпълнение на проекта. В качеството си на инвеститор Министерството на спорта е провело процедура по избиране на надзорна фирма и има класирани кандидати. Предстои избраната надзорна фирма да бъде назначена.
Многофункционална спортна зала – гр. София отговаря на всички изисквания за тръжната документация, като са спазени и изискванията на всички спортни федерации. Броят на местата в залата е запазен такъв, какъвто е посочен в конкурсната документация. Внесени са също така някои подобрения по проекта, като например възможността да влизат тежкотоварни камиони на територията на обекта, което спомага за по-добрата организация на културни мероприятия в залата.
В допълнение към това размерите на малката зала са увеличени. Категорично заявяваме, че функционалността на залата не се характеризира с нейната РЗП и изграждането й съответства на най-високите международни стандарти за подобни обекти, заявяват от „Главбулгарстрой“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *