Глоба за общинар, нарекъл колежка „говедо“

Обидата била отправена пред голяма аудитория и на публично място – в сесийната зала на местния парламент миналия март.
Освен да плати глобата на държавата, Чернаев трябва да даде и 500 лв. на Дянкова за нанесени неимуществени вреди, както и още 315 лв. за съдебните й разноски по делото и 50 лв. за съдебни такси.  Общественото порицание трябва да бъде залепено на таблото при сградата на общината в Шумен, постанови още съдът.
Напълно удовлетворена съм от решението, достатъчно ми е това, че му наложиха обществено порицание, коментира след заседанието Павлина Дянкова.
Адвокат Марияна Цондева, която защитава Чернаев, обяви, че ще обжалва.  В пледоарията си тя изтъкна, че дори да се приеме, че клиентът й е нарекъл ищцата „говедо“, думата в никакъв случай не е обидна. Тя изтъкна като довод факта, че животното е традиционно на почит у нас и дори е възпято в популярна народна песен в изпълнение на големия народен певец Борис Машалов.  В нея лирическият герой Никола се провикнал: „Изкарай, Гано, говедата“.
От друга страна, кравата е свещено животно в Индия, напомни Цондева.
Преди това съдът разпита председателя на общинския съвет Даниела Русева, която отрече да е чула Чернаев да изрича думата. После обаче я видяла в протокола от заседанието, тъй като била влязла в аудиозаписа от сесията.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *