Готвачите имат най-вредните навици

Главните готвачи изглежда имат по-нездравословни навици от всяка друга професия, докато рекламистите са почти образец за добродетел, сочи изследване на компанията за здравно застраховане „Медикеш“, цитирано то Би Би Си.

Проучване за навиците за хранене, пиене и пушене сред 3000 представители на различни професии установило, че главните готвачи пушат най-много и ядат по два пакета чипс или шоколад през повечето дни.
Фермерите също се представят зле – средно с по 50 цигари на седмица.
По петите им са електротехниците, застрахователите и строителите. Шофьорите на камиони и работещите в телефонни центрове също са в Топ 10 на най-нездравословните професии.
На другия полюс са учителите, юристите и секретарките. Хората от тези професии пият средно по шест алкохолни питиета и пушат по 21 цигари на седмица. Те ядат поне по един сандвич на ден и веднъж седмично си взимат готова храна за вкъщи.
„Може да е странно да видим главните готвачи в списъка, след като те би трябвало да са наясно как се приготвя здравословна храна. В действителност това вероятно е последното, което им се прави, когато се приберат вкъщи след работа, след като са прекарали цял ден в кухнята, казват от „Медикеш“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *