Готвят нов протест срещу високите цени на горивата на 16-ти април

От съюза зададоха 12 въпроса към управляващите, сред които каква ще е цената на горивата, след като изтече мораториума на „Лукойл”, защо антимонополната комисия ще проверява евентуалния картел цяла година и други.
„На 16-ти април исканията ни са основно три – да се намали цената на горивата на 2 лева – и за дизела, и за бензина. Следващото е да се преразгледа начина на действие на Комисията за защита на конкуренцията и да получим пълна прозрачност при определяне цената на горивата. Нас ни интересува как се определя тази висока цена, при условие, че си имаме и рафинерия, и горивото пристига при нас по възможно най-евтиния начин – с танкери. Третото изискване е да има конкурентна среда и да няма монопол”, обясни Славян Желязков.
На въпрос защо не се откажат от колите в протеста този път, Борислав Райчев, коментира, че „протестът не е само за нормалните хора”. По думите му хората с увреждания, също трябва да дойдат по някакъв начин на този протест. „И се предполага, че МПС-то е основния помощник на тези хора”, обясни той.
За да не пречат на останалите граждани, организаторите смятат да организират протеста пред храм-паметника „Александър Невски”. „Засега имаме тази идея ще се съобразим пак с мнението на хората, но там е голям площада. Има от къде да се заобиколи и да не се минава от там. И ще стане по-мирно по този начин”, поясни Райчев. Желязков обаче алармира, че „хората когато искат да протестират, ние като организатори, не може да ги спрем.”. „И когато те си направят някаква самоинициатива, те си я правят сами. Не можем да очакваме на 100%, че някой няма да спре или да блокира нещо. Всеки е свободен да изрази протеста си както той намери за добре за себе си”, каза той.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *