Граждани блокираха пътища ”Срещу безобразията в страната”

Ниските температури и снеговалежите не попречиха на десетки граждани да излязат и да се обединят на протест, организиран в социалните мрежи. „Срещу безобразията в страната“, гласи мотото на протеста, който беше обявен като национален, предаде TV7.

Присъствието си декларираха стотици, а реално на място, поне в столицата, се събраха далеч по-малко хора. Тяхната блокада не успя да попречи на движението на градския транспорт, въпреки че се събраха на ключово място – Орлов мост.

Техните искания бяха свързани и със свикването на Велико Народно събрание, както и с въвеждане на мажоритарен избор на депутатите и образователен ценз при гласуване.

Кратки протести имаше в други градове. В Шумен демонстрантите блокираха движението по АМ „Хемус“ за близо 15 минути. Шофьорите не можеха да се придвижват и в двете посоки, но проявиха разбиране в знак на подкрепа към протестиращите.

Срещу цените на винетките

Граждани блокираха основни пътища като протест срещу цените на винетките Демонстрации, организирани в социалните мрежи, се провеждаха в някои от големите градове на страната. Началото на протеста беше обявено за 16:00 часа в София, Варна, Бургас, Русе, Силистра и Добрич.

В столицата граждани се събраха на „Орлов мост“. Около 50 човека, блокираха кръстовището за около 10 мин. Протестът не беше съгласуван с местната власт и на място имаше представители на Пътна полиция СДВР.

Над 60 автомобила и около 80 силистренци блокираха за един час главния път от Силистра за Русе. Предимно младите участници в протеста се обявиха срещу високите цени на винетките, горивата и като цяло срещу високата цена на живот.

Организаторите в Силистра подчертаха, че протестът им няма политически характер и премина мирно без особени затруднения за пътното движение, което своевременно бе отклонено по други маршрути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *