Граждани излизат на поредния протест срещу високите цени на горивата

Те не отхвърлят възможността да блокират пътища и булеварди.
В София протестиращите ще се съберат пред храм паметник „Свети Александър Невски“. Един от организаторите, Славян Желязков, припомни исканията: „Да се намалят цените на горивата на 2 лева, да има пълна прозрачност при формирането на цената и да има конкуренция, да няма монопол и картел“.
За четири часа, от 13 до 16 ч., градският транспорт в Плевен ще спре, защото по централните улици ще премине шествието срещу високите цени на горивата.
Над 1000 души се очаква да се включат в днешния трети национален протест в Пазарджик. Според координатора за региона Иван Янушев, освен автомобили, ще участват велосипедисти и пешеходци. Поетапно, с живи вериги, ще се блокират възлови кръстовища в града.
В Габрово, от 13,30 до 17 и 30 ч., протестиращите ще блокират прохода „Шипка“ и пътя към квартал „Етъра“.
Камион, облепен с протестни плакати и празни туби, ще е в центъра на протестите в Добрич. Участниците ще обикалят бензиностанциите и ще плащат със стотинки горивото на камиона. Символично, заради некачественото гориво, камионът няма да може да потегли и ще бъде дърпан с въжета.
Трети протест срещу цените на горивата ще се проведе и в Сливен. За един час леки автомобили, колоездачи и пешеходци ще обиколят основните булеварди.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *