„Гражданска отговорност“ ще се сключва само за срок от една година

Застраховката „Гражданска отговорност“ да може да се сключва само за срок от една година, предвижда приетият днес на първо четене проект на Кодекс за застраховането, съобщи Dnes.bg. Досега „Гражданска отговорност“ можеше да се сключва и за срок от три месеца.

Сключването на „Гражданска отговорност“ за по-кратък срок, но за не по-малко от 30 дни, се допуска в случаите, когато се застраховат превозни средства с временна или транзитна регистрация, при сключване на гранична застраховка, при сключване на застраховка от фирми, извършващи внос и продажба на моторни превозни средства и др.

Трябва да се даде възможност на автомобилистите да ползват диференцирана ставка при застраховките „Гражданска отговорност“, предложи в пленарна зала Нено Димов (ДСБ).

Вноската трябва да се определя от това с какъв опит е шофьорът, какво е поведението му на пътя и има ли произшествия , в кой район на страната шофира колата си и така вноската може да започва от 90 лв. и да достига до 300 или 500 лв., посочи Димов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *