Гриша Ганчев призна за откупа за Ангел Бончев, но не каза сумата

Аз платих откупа за Ангел Бончев, призна босът на „Литекс“ Гриша Ганчев в предаването „Нека говорят“ по bTV.
„Откъде мислите дойдоха толкова много пари? Платих ги аз. С Ангел все още сме в добри отношения“, допълни Ганчев. Собственикът на Литекс също така заяви, че се притеснява да не бъде отвлечен, предаде в. „Топспорт“, цитиран от News.bg.
„Старая се да живея както съм го правил преди време. Няма как обаче да не ходя с охрана. Ситуацията в държавата става все по-зле. Честно казано съм притеснен, че може някой да похити и мен“, каза още Ганчев.
През май миналата година неизвестни отвлякоха тогавашния изпълнителен директор на футболния клуб Ангел Бончев. Два месеца по-късно той бе освободен, като и до днес не е ясна сумата, платена за това.
Некоординирани действия на органите на реда обаче доведоха до това, че освобождавайки Бончев, похитителите отвлякоха жена му, докато предава откупа. Два месеца по-късно тя бе освободена, след както съпругът й – по указания на похитителите – дари 157 хиляди евро на фондация „Дар за живот“, която се бори срещу рака на гърдата. Тогава Бончев заяви, че тези пари са събрани от приятели.
Гриша Ганчев коментира и темата за уговорените мачове в българския футбол, като обясни, че в момента няма много корупция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *