Губернаторът на Пловдив опразни коледните чорапчета на съветниците

Общинските съветници от Пловдив няма да вземат за декември високите възнаграждения от около 1000 лева, които си гласуваха на предишната сесия, макар че отложиха отмяната на решението си за догодина. То е спряно като незаконосъобразно от областния управител Тодор Петков, съобщи самият той в качеството си на водещ на пловдивското предаването „Дарик кафе“.

Терминът „необходимо присъщи разходи” за дейността, с който съветниците заобиколиха закона, който им позволява заплати от порядъка на 200 лева, не е дефиниран, липсват и мотиви за промяната на действащите до момента разпоредби, каза Тодор Петков.

Припомням, че високите възнаграждения бяха формално предложени от Яшар Асан от ДПС и подкрепени с шарен вот на всички политически сили. След острата обществена реакция управляващото мнозинство на ВМРО, БСП и Атака обяви, че решението ще бъде отменено още на сесията на 18 декември. След това обаче то не влезе в дневния ред с мотив, че трябва да мине през комисиите на Общинския съвет, за разлика от вкарването му ”на коляно” предишния път.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *