Гърция все още мисли за облигациите

Гърция ще изчака реакцията на пазарите спрямо новите мерки на строги икономии, за които Европейският съюз (ЕС) настоя, преди да реши кога да издаде нови държавни облигации.
Това съобщи днес говорител на правителството, предаде БТА. Еврокомисарят за икономическите и валутни въпроси Оли Рен заяви вчера, че страната трябва да наложи по-тежки и дълготрайни ограничения на разходите, ако иска да излезе от безпрецедентната дългова криза, която разклати еврозоната.

Мерките ще бъдат обсъдени и решение ще бъде взето на заседание на кабинета утре следобед, като преди да издаде каквито и да било облигации, правителството ще изчака да види как ще реагират пазарите на решението, независимо какво е то, което ще бъде обявено впоследствие, заяви пред АП говорителят.

Той допълни, че не е решено кога ще бъдат издадени облигациите, каква сума Гърция ще иска да събере от продажбата им или дали ще се стреми да продаде 5 или 10-годишни облигации.

През януари Гърция продаде държавни облигации за 8 милиарда евро (11 милиарда долара) от първата си емисия за тази година, припомня АП.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *