Г. Костадинов: Проверката при акция „Дупетата“ е продукт на конкурентна война

 
 
 

 

 

Мажоритарният собственик на „САФ Магелан“ Георги Костадинов и управителят на фирмата Тодор Томов дадоха пресконференция по повод проведената акция „Дупетата“. Според Георги Костадинов, собственик на три от проверените фирми, проверката е продукт на конкурентна война и се провежда преди въвеждането на стандартите при месните продукти.
Костадинов смята, че тя е била грешка и очаква от управляващите да го признаят. Той категорично отрече да е внасял продукти, които са с изтичащ срок на годност. Според него, от 130-те тона, които са забранени в момента, само около един тон са с изтекъл срок на годност и те са били отделени от самата фирма за екарисаж. Останалите продукти имат всички документи, в това число и за срок на годност, издадени от българска лицензирана лаборатория.
Костадинов твърди още, че от шест години продава такива крайчета от колбаси, бил е проверяван непрекъснато и никога досега не му е била налагана санкция. Той възнамерява да продължи да ги внася, но ще ги пакетира в чужбина, което ще създава работни места там, а не в България.
Около два милиона лева са загубите от акцията през май, когато пак от фирма на Георги Костадинов беше иззето 316 тона старо месо, и от сегашната акция. През септември той ще си търси правата в съда.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *