Г. Тонев: Обемите на търговия е възможно да се повишат през тази седмица

 
Ако случващото се навън е от някакво значение за нашия пазар, то нищо не пречи на местно ниво също да бъде отиграна старата новина за „неограничени стерилизирани покупки на държавни облигации при изпълнението на необходимите условия и в рамките на мандата на ЕЦБ“.
Оптимизмът в Европа и останалия свят най-малкото няма да навреди на настроенията тук, макар че едва ли можем да очакваме чудеса в краткосрочен план.
Доста хитови напоследък акции навлязоха в период на консолидация преди традиционно активните есенни месеци, а и предстоящата актуализация на борсовите ни индекси също ще допринесе за известно успокоение на страстите, тъй като голяма част от предполагаемите промени изглеждат калкулирани в цените.
Ако не се случи нищо драматично по света, през настоящата седмица едва ли ще видим сериозни движения в стойността на българските борсови индекси. За сметка на това, обемите на търговия е възможно да се повишат при по-осезаема корекция в цените на някои любими на инвеститорите акции, завършва Тонев.

finansi

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *