Дават пари за пътища на НАПИ по ОП „Регионално развитие“

Рамково споразумение за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от половин милиард лева подписаха Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Национална агенция „Пътна инфраструктура“. Средствата ще се осигурят по линия на Оперативна програма „Регионално развитие“ и със тях ще се ремонтират пътища втори и трети клас, част от които осигуряват достъп до туристически райони.

От пътната агенция към момента са депозирали 14 проекта по първия етап на програмата. Те са на обща стойност 216 млн. лв., уточни министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов. За разликата между 216 млн. лв. и 501 млн. лв. до ноември месец, когато са готови, НАПИ могат да подадат искания и за останалата сума и да се подпише следващото споразумение за тази сума, каза още министърът.

Заместник изпълнителният директор на пътната агенция Христо Славчев допълни: „Пътните отсечки са подбрани по такъв начин, че да овържат извършените рехабилитации и ремонти през предходните четири пет години, тест за да може да се оформят както едни цялостни направления, така и да подобрят съществено връзике между отделните населени места“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *