Данъчни ловят в кафене тотомилионер, искат му 1,5 млн. лева

 
Росен Русимов научил от журналистите, че данъчните възнамеряват да запорират 1,5 млн. лева от печалбата от спортния тотализатор, която той още не е прибрал. Тотомилионерът посочи, че не се чувства виновен за прехвърлената задлъжняла фирма „Билд Инженеринг“ на името на безработен ром. „Не съм я продал със задължения тази фирма“, каза Русимов.
Блокирането на 1,5 млн. от тотото Русимов си обяснява с това, че някой данъчен в Перник не го обича.
На въпрос дали има задължения към държавата, Русимов отговори: „Не знам, сега ще видим, сега сигурно ще имам вече. Допреди две години имах документи, че не дължа нищо на държавата. Могат за всичко да се хванат, може нищо да не ми признаят, да ми излязат задължения, ама това не е толкова страшно. Ние сме държава в Европа, има си съд за тази работа и жалиме по реда – първо в данъчното, после в съда и така нататък“, коментира той.
Русимов допълни, че не си е взел печалбата от тотото. „Те това чакат, да влезе нещо от спортния тотализатор, те затова ги запорират, предварително обезпечение“, каза Русимов.
Той допълни, че предстои печалбата да му бъде изплатена на 21 декември. „Надявам се, не знам какво ще измислят, може и да не ми ги платят“, каза той.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *