Две водещи международни вериги дебютират в Пловдив

Чрез Ритейл Парк Пловдив за първи път у нас навлезе наложилият се международен формат на търговските паркове

Две водещи международни вериги стъпват за първи път в България с обекти в Ритейл Парк Пловдив. Това се немските компании Deichmann – най-голямата верига за търговия с обувки в Европа и dm, специализирана в дрогерийните стоки и специализираните хранителни продукти.
В парка влизат ощеEuroland, както и Вис Виталис – специализирана в детските стоки. Новите магазини ще отворят врати на 14 март 2009 г., когато е официалното откриване на първия у нас търговски парк – Ритейл Парк Пловдив.
Вторият филиал на немско-австрийската верига дрогерии Дм дрогеримаркт отваря врати за клиенти утре, 5 март 2009 г.
До момента сме инвестирали 1 млн. евро в България, а до края на годината размерът на инвестицията ще достигне 3 млн. евро, обяви Томас Кьок, член на борда на директорите и управител на Дм България, на пресконференцията по случай предстоящото откриване.
През първите три дни от откриването пловдивчани ще имат чудесната възможност да се запознаят с Дм дрогеримаркт и да получат намаление от 15% върху всички продукти в периода 5-8 март. За 2009 г. австрийската верига планира да открие още осем до десет филиала -очаква се скоро ще стъпи вЯмбол и Бургас.
Обектите в мащабния проект Ритейл Парк Пловдив започнаха поетапно да отварят врати в началото на миналата година, когато за първи път у нас стъпи хипермаркетът bauMax, разположен в една от сградите на парка. Целият комплекс е построен на терен от 42650 кв. м., на бул. „Менделеев“ 2 Б („Асеновградско шосе“) и обединява две сгради с разгърната застроена площ от 26400 кв.м. и паркинг за 450 автомобила. Инвеститор е Лендмарк, а размерът на инвестицията надхвърля 21 милиона евро.
Магазини в парка имат популярната гръцка компания за производство и търговия с облекла и обувки Sprider, най-голямата компания за търговия със спортни стоки на българския пазар Sport Depot; водещата българска верига магазини за битова електроника, офис оборудване и телекомуникационни продукти Техномаркет.
За първи път в Пловдив свой обект в търговския парк откри водещата верига за търговия с хранителни стоки Пикадили, а в скоро време ще стъпи популярната верига заведения за бързо хранене Happy Bar&Grill. Шоу-рум отваря Martineli – една от най-известните и наложени в страната търговски марки за комплексно обзавеждане.
За деня на откриването, магазините в Ритейл Парка са подготвили специални промоции, както и голямо разнообразие от стоки на атрактивни цени.
Чрез Ритейл Парк Пловдив за първи път у нас навлезе наложилият се международен формат на търговските паркове. Отличителна характеристика е големината на търговските площи и възможността за семейно пазаруване. Огромният паркинг и лесен достъп също са преимущества на комплекса, който вече се радва на голям интерес от страна на пловдивчани. Над 700000 души от Пловдив, Асеновград и Пазарджик са потенциалните клиенти на търговския парк.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *