Две руски мегакомпании ще водят туристи в България

Поредно руско лято, този път с още повече надежди за хотелиерите – такъв се очертава активният черноморски сезон тази година. Причината – още по-голям интерес от страна на руските туроператорски фирми към България. По информация на „Капитал Daily“ два от най-големите играчи на този пазар в Русия – „Корал травел“ и „Пегас туристик“, са взели решение да стъпят на българския пазар. Самите компании потвърдиха за намеренията си пред вестника, добавяйки, че планират полети до Бургас и Варна, почивки в по-големите морски курорти и допълнителни екскурзии на място. Така тенденцията от последните три години за засилен интерес на руските туристически агенции към страната ни се затвърждава.

През последното лято руските туристи увеличиха до 13.5% дела си в общия брой на чужденците, почиващи в България, което прави този пазар номер едно сред всички, на които туристическият бизнес тук разчита.

Конкретните планове

Според класацията на асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР) „Корал травел“ и „Пегас туристик“ попадат в топ 3 на най-големите компании в сектора (виж долния текст).

„Корал травел“ за пръв път през тази година е включила в каталозите си ски курортите Банско, Боровец и Пампорово, съобщиха от дружеството пред „Капитал Daily“. Сега „като логично продължение“ компанията ще работи и с големите морски курорти през идното лято. „Корал травел“ планира да пусне чартърни програми до летищата Бургас и Варна и да предлага почивки в хотели от всички категории в курорти като Слънчев бряг, Златни пясъци, Албена, в градове като Созопол и др. „Все още точните дати за начало на програмите са в процес на обсъждания“, казаха от дружеството.

„Пегас туристик“ пък вече е обявила и ранни записвания за морски почивки в България. Чартърните програми на оператора са от 16 руски града, също до летищата в Бургас и Варна. Компанията планира първият полет до Черноморието ни на 19 май от руския град Самара, а офертите ще са за почивки през целия летен сезон. „Туроператорът е оценил България като перспективен пазар“, коментира Наталия Древцова от маркетинг отдела на дружеството. Освен стандартните почивки в морските курорти агенцията ще предлага на клиентите си и обширна съпътстваща програма, включително екскурзии до културно-исторически обекти, църкви, манастири и дори забележителности в Румъния и Турция. Сред предлаганите курорти от „Пегас туристик“ са Златни пясъци, Слънчев бряг, Св. Константин и Елена, Елените и хотели в Несебър, Поморие, Обзор и др.

„Корал травел“ е избрал за свой представител в България „Астрал холидейз“. От „Пегас туристик“ засега не уточниха ще търсят ли партньорство с местна агенция.

По неофициална информация още един голям туроператор от Русия – „Анекс тур“, се готви да дойде на българския пазар, но до редакционното приключване на броя от компанията не коментираха дали са взели такова решение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *