Двойката долар/йена беше нерешителна вчера

Технически анализ за 14.04.201009.35.AM
 
EURUSD            
 
Евро/долар опита да се понижи вчера, като направи дъно на 1.3545, но рязко се вдигна и закри по-високо на 1.3612 и запази движението нагоре около 1.3640 докато пишех анализа. На четиричасовата графика имаме формация „възходящ флаг”, показваща потенциален бичи сценарий, особено ако цената пробие над флага, с цел 1.3750 преди тестването на 1.3830. Най-близката подкрепа е на 1.3610/00. Пробив под тази зона може да ни отведе в неясна търговска зона за повторно тестване на 1.3530.
 

 
GBPUSD
 
Паунд/долар опита да направи покачване, достигайки връх на 1.5448, но по-нататъшния възходящ моментум беше отхвърлен като цената затвори по-ниско на 1.5379. Сигналите са неутрални в близка перспектива, но отбелязвам че все още сме във възходящ модел на тази фаза, тъй като цената още успява да се движи вътре във възходящия канал. Както при EURUSD, на четиричасовия таймфрейм можем да видим „възходящ флаг”, който индикира възможни бичи изгледи, особено ако цената пробие над флага, с цел в района на 1.5550. Първата подкрепа е 1.5330/50. Пробив под нея ще ни отведе в неопределена зона за търговия, като посоката също ще стане неясна в кратки срокове, но колкото по-дълго възходящия канал издържи, предпочитам бичия сценарий.
 
 
 
USDJPY
 
Долар/йена беше нерешителна вчера, сформирайки „дожи” на дневната графика. Цената все още е в консолидационна/низходяща корекционна фаза. Засега сигналите са неутрални и мисля, че сме в неясна зона за търговия. Технически нивото 92.00 остава низходяща корекционна цел, докато нямаме последователно движение над 93.75 за край на низходящата корекция и продължаване на основния възходящ сценарий към 95.50.
 

 
USDCHF
 
Долар/франк имаше значителен низходящ моментум вчера. На дневната графика можем да видим, че цената проби под основния възходящ канал, индкирайки възможен неуспех за биковете и нова низходяща фаза поне за тестване на 1.0420. Непосредствена съпротива имаме на 1.0610/40. Пробив над този район може да се разглежда като сценарий на фалшив пробив надолу, което може да предизвика съществен бичи импулс точно както се случи на 1-ви април и да запази възходящия сценарий непокътнат.
 

  
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. 
 

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *