Двойката евро/долар беше волатилна, но нерешителна вчера

Технически анализ за 01.10.201010.16.AM
EURUSD
                                                    
Евро/долар беше волатилна, но нерешителна вчера, сформирайки „дожи” на дневната графика. Засега сигналите са неутрални, но като цяло цената поддържа силните възходящи очаквания. Имаме съпротива около 1.3700. Пробив над нея може да продължи възходящия натиск за тестване на 1.3800-1.3888. Най-близката подкрепа е на 1.3600, последвана от 1.3550. По-надолу, 1.3500 може да стане ключова подкрепа на този етап. Корекцията е естествена и винаги се случва на пазара, но технически не очаквам корекция под 1.3500 засега, освен ако нямае голяма негативна фундаментална изненада от Еврозоната или САЩ, което може да предизвика нежелание за риск и да подтикне еврото надолу.

 
GBPUSD
Паунд/долар направи още едно волатилно движение вчера, но в същото време с повече низходящи сигнали отколокото това се случи през вторник и сряда. Цената се плъзна под второстепанния възходящ канал и сега се бори около долната граница на канала, както може да видите на четиричасовата графика От друга техническа гледна точка, това високо волатилно движение е създадено от разширяваща се формация, където цената прави нови върхове и дъна, но показва неясна посока. Ще остана настрани засега. За мен, евро/долар е по-добрата двойка за търговия при тези условия. Последователно движение под второстепенния бичи канал и пробив под долната линия на разширяващата се формация и подкрепата 1.5650 може да предизвикат по-нататъшен моментум надолу, променяйки краткосрочните очаквания към низходящи, но колкото по-дълго цената се движи в основния възходящ канал, основният бичи сценарий остава непокътнат с цел в района на 1.6000, особено ако цената се движи убедително над 1.5900.
 
USDJPY
Долар/йена опита да направи понижение вчера, достигайки дъно на 83.16, но затвори по-високо на 83.51. Сигналите са неутрални в близка перспектива, но все още сме внизходящия сценарий на заобления връх с цел в района на 82.87. Може да имаме рейндж между 84.00-82.87 в тази фаза. В посока надолу, страхът от друга интервенция на японското правителство остава психологическа подкрепа.
 
USDCHF
Долар/франк се плъзна под 0.9730 вчера, но по-нататъшния низходящ натиск беше отхвърлен и двойката рязко се покачи нагоре, като направи връх на 0.9839 и закри на 0.9826. Основният сценарий остава низходящ, но сега навлизаме във възходяща корекционна фаза. CCI е в неутрална зона на четиричасовата графика, плъзгайки се над нулевото равнище, показвайки повече възможна бича корекция с тестване на съпротивата 0.9931. Предпочитам да остана настрани засега. Непосредствена подкрепа е 0.9778, чийто пробив може да продизвика бъдещ натиск надолу за ретестване на 0.9730 преди целта 0.9647.
  
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. 
 

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *