Двойката евро/долар направи поредната корекция надолу в петък

Технически анализ за 12.10.200909.16.AM

EUR/USD

Евро/долар направи поредната корекция надолу в петък. На едночасовата графика се вижда, че двойката се опита да достигне по-ниско дъно, като падна под нивото на подкрепа от 1.4688 (38,2% корекция на Фибоначи от 1.4479-1.4817), но натиска надолу бе спрян. Очакванията са неутрални в близък план. Цената сега се движи в мечи канал, индицирайки че мечата корекция остава валидна. Само пробив на мечия канал би продължил бъдещ бичи моментум с повторен тест на 1.4850. Непосредствена подкрепа има на 1.4688/50, което е ключово ниво на подкрепа за днес. Движение под тази зона може да бъде разглеждано като потенциално нарушение на бичия сценарий и цел към 1.4479. Но също така бичия сценарий остава валиден, като можем да отбележим, че нивото 1.4850 е важно от техническа гледана точка, дори в по-далечен план, и ако остане непробито, може да доведе до значително мечо обръщане.

GBP/USD

Паунд/долар имаше значителен мечи моментум в петък. На четиричасовата графика може да се види, че имаме меча ситуация, индицирана от меча тренд линия. След консолидация и лека бича корекция, цената сега проби незначителната линия на подрепа, сочейки мечи сценарий. Очакванията са мечи в близък планс цел поне зоната на подкрепа 1.5760, което е ключова подкрепа за тази седмица. Пробив под тази зона би продължило мечия сценарий към 1.5530 дори 1.5355. Непосредствена съпротива има на 1.5875 и зоната на тренд-линията. Пробив под тази зона ще доведе двойката до зона неподходяща за търговия, до дългите позиции не са за препоръчване за тази фаза.

USD/JPY

Долар/йена имаше значителен бичи моментум в петък. На четиричасовата графика може да се види, че трендлинията на съпротива беше убедително пробита нагоре, индицирайки потенциална бъдеща бича корекция с тест поне зоната на 90.40. Пробив над тази зона ще доведе до бъдещ бичи моментум с цел 91.50 и 92.50. Непосредствена подкрепа има на 89.60/30. Пробив под тази зона ще доведе до бъдещ мечи моментум и ще отслаби сценария за бичата корекция.

USD/CHF

Долар/франк неуспя да продължи мечия си моментум в петък. На едночасовата графика це вижда, че трендлинията на съпротива беше пробита нагоре, сочейки потенциална бича корекция, доакто в същото време цената се движи в нов незначителен бичи канал. Най-близката цел на бичата корекция е 1.0380. Пробив над тази зона ще доведе до бъдещ бичи моментум с ретест на 1.0527. Непосредствена подкрепа има на 1.0300-1.0250. Пробив под тази зона ще намали вероятността за сценарий на бича корекция.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *