Двойката евро/долар опита да се повиши вчера

Технически анализ за 21.09.201009.43.AM
EURUSD

Eвро/долар опита да се повиши вчера, достигайки връх на 1.3120, но закри по-ниско на 1.3060 във волатилен, но нерешителен пазар. Сигналите са неутрални в кратки срокове, но колкото по-дълго цената се движи над второстепенната трендлиния на подкрепа (в бяло), все още се намираме в силна възходяща фаза по двойката за тестване на 1.3200 и трендлинията на съпротива. Първата подкрепа е вчерашното дъно на 1.3028. Пробив под това равнище може да предизвика по-нататъшен низходящ натиск към района на 1.2930. В посока нагоре, все още се нуждаем от ясен пробив над 1.3120 за продължаване на възходящия натиск. Фундаменталния фокус днес ще бъде върху изявлението на FOMC довечера. Оптичистичен тон от страна на Fed в изказването си може да предизвика риск апетит и да подтикне еврото по-високо, докато песимистичния тон ще доведе до нежелание за риск и ще предизивка по-нататъшен спад за европейската валута. Цената е вероятно да остане променлива преди и по време на слещата на FOMC.

GBPUSD

Паунд/долар имаше низходящ импулс вчера, след пробива под второстепенния низходящ канал, като направи дъно на 1.5536 и затвори на 1.5543. Сигналите са низходящи засега, особено ако цената пробие под 1.5531, за тестване на 1.5450 и долната линия на основния бичи канал. Отбелязвам, че колкото по-дълго цената се движи в основния възходящ канал, все още сме във възходяща фаза и се нуждаем от ясен пробив над 1.5728 за продължаване на бичия сценарий. Първата подкрепа е в района на долната граница на второстепенния бичи канал (в червено) и 1.5625. Пробив под тази зона би трябвало да предизвика по-нататъшен низходящ натиск за тестване на 1.5531. Днес вниманието от фундаментална страна ще е насочено към изявлението на FOMC. Оптичистичен тон от страна на Fed в изказването си може да предизвика риск апетит и да подтикне английската валута по-високо, докато песимистичния тон ще доведе до нежелание за риск и ще предизивка понижение за стерлинга. Цената е доста вероятно да остане волатилна преди и по време на слещата на FOMC.

USDJPY
Долар/йена беше нерешителна вчера, сформирайки още едно „дожи” на дневната графика, сигнализирайки за консолидация. Очакванията са неутрални в кратки срокове и засега нямаме значително техническо движение, но мисля че все още сме във възходяща фаза, особено ако имаме пробив над 85.90, с 87.00 като най-близка цел на биковете. В посока надолу, непосредствена подкрепа остава нивото 84.82.

USDCHF
Долар/франк се плъзна под възходящия канал, както можете да видите на четиричасовата графика, индкирайки възможен край на възходящата корекционна фаза и продължаване на основния низходящ сценарий поне за повторно тестване на 0.9931. Най-близката съпротива се вижда на 1.0060. Пробив над нея може да ни отведе в неутрална зона в близка перспектива, като посоката ще стане неясна.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95″ АД

function ShowHideComments()
{
if(document.getElementById(‘comments_table’))
{
if(document.getElementById(‘comments_table’).style.display == ‘none’)
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = “;
else
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = ‘none’;
}
}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *